Gratis verzending wereldwijd

Draadloze oortjes: Wat jij moet weten

Door 0 reacties

De beste echt draadloze oortjes zijn mogelijk niet van Apple afkomstig, maar de AirPods waren de eerste die in grote hoeveelheden verkochten, en de lancering van de AirPods 2 in 2019 zal waarschijnlijk alleen maar leiden tot een nog grotere marktdominantie. Ze zijn ook nog steeds één van de beste echte draadloze oortjes, maar er zijn alternatieven en het aantal ervan nadert snel grote aantallen.

We zijn allemaal bekend met het zien van AirPods bij mensen om je heen en andere merken haasten zich om het verkoopsucces van Apple bij te houden. Dat komt voornamelijk door een betere muziekkwaliteit te bieden dan wat de AirPods leveren, soms met meer zweetbestendigheid. 

Echte draadloze oortjes worden steeds beter - de kwaliteit van dit jaar ligt hoger dan die van vorig jaar, maar niemand krijgt ze nog 100 procent goed.

Terwijl traditionele Bluetooth-oortjes zich nu ontdoen van het uitvallen wat ze vaak deden, hebben echte draadloze oortjes nog steeds vaak last van uitval en bij de goedkopere zelfs nog meer. 
Dat komt waarschijnlijk omdat ze draadloos verbinding moeten maken, niet alleen met je telefoon, maar ook met elkaar ... via je hoofd.

Een ander veel voorkomend probleem treedt op wanneer je dit type oordopjes inschakelt. Ze paren niet altijd met elkaar, waardoor veel omschakelen en uitschakelen vereist is. Gelukkig is deze situatie snel aan het verbeteren.

De geluidskwaliteit is over het algemeen niet zo slecht, maar van mindere kwaliteit dan vergelijkbare, bekabelde of standaard Bluetooth-oortjes.

De levensduur van de batterij is nog steeds slecht. Ze hebben vaak een case die een batterij bevat, dus het idee is dat wanneer je ze daarin doet, ze worden opgeladen, waardoor de levensduur van de batterij aanzienlijk wordt verlengd.

Dat betekent natuurlijk dat je moet onthouden om de case op te laden en hen juist in de case te plaatsen. Niet altijd even makkelijk. 

Echte draadloze oortjes hebben één enorm voordeel: ze geven je volledige vrijheid van kabels. Voor sportliefhebbers kunnen ze de ultieme audio-aankoop zijn - het is behoorlijk moeilijk om terug te gaan naar bedrading nadat je ze hebt geprobeerd. De beste echt draadloze oortjes zijn discreet, maar zitten toch goed. 

Een laatste irritatie waar je je bewust van moet zijn, is dat, omdat deze meer op gadgets lijken dan traditionele oortjes, je hun software kan bijwerken. Dit is in de praktijk lastig, omdat het pushen van software-updates via Bluetooth echt geen goed idee is.

Hoe dan ook, het goede nieuws is dat echt draadloos steeds beter wordt qua pasvorm, audiokwaliteit, connectiviteit en in sommige gevallen de levensduur van de batterij.

Login