Gratis verzending wereldwijd

Draadloze oortjes zijn niet perfect

Door 0 reacties

Als je het nog niet hebt gemerkt, koptelefoonkabels zijn niet meer in de mode. Dat komt omdat draadloze audio beter klinkt dan ooit.

Echt draadloos betekent dat er helemaal geen kabels tussen de twee oortjes zijn, dus er is geen draad of nekband meer. Niets om verstrikt te raken in je zak of vast te raken aan je rits, niets om rond je nek te slaan terwijl je fietst, en ook niets om je enkelvoudige oortjes bij elkaar te houden.

De originele Apple AirPods waren het eerste model dat écht draadloos naar de mainstream bracht, maar er zijn veel betere opties op het gebied van audiokwaliteit, batterijlevensduur, ontwerp en cruciaal, prijs.

AirPods zijn geweldig als je een iPhone hebt en gebruiksgemak voorrang geeft boven geluidskwaliteit. Naarmate de draadloze markt zich heeft ontwikkeld, zijn er echter meer levensvatbare AirPods-alternatieven dan ooit. Dit betekent dat je niet Apple hoeft te kopen om een ​​gestroomlijnde luisterervaring te hebben.

Draadloze oortjes zijn niet te vergelijken met bedraad als het gaat om audiokwaliteit

Het is waar. Als je de beste audiokwaliteit wilt, moet je old school gaan en verbinding maken via een TRRS-stekker. Als je een iPhone-gebruiker bent die op zoek is naar AirPods-alternatieven, wil je kijken naar oortjes die AAC ondersteunen. Als je daarentegen een Android-gebruiker bent die zich
aangetrokken voelt tot de AirPods maar deze eigenlijk niet wilt, kies dan voor aptX-ondersteuning. Android kan de AAC-codec nog niet efficiënt coderen, wat betekent dat de prestaties ervan drastisch variëren, afhankelijk van de Android-smartphone die je gebruikt.

Alles heeft zijn voor- en nadelen en echte draadloze oordopjes zijn niet anders 
Wat we winnen met gemak en bewegingsvrijheid, offeren we op met betrekking tot betrouwbaarheid. Hoewel er vooruitgang is, namelijk Apple met zijn H1-chip, is er nog een lange weg te gaan als het gaat om stabiele connectiviteit. Als je een gegarandeerde stabiele, draadloze verbinding nodig hebt, zijn standaard draadloze oordopjes waarschijnlijk een betere keuze. Dat of de nieuwe AirPods 2 voor iPhone-gebruikers.

Een goede pasvorm kan de geluidskwaliteit maken of breken
Eén van de meest voorkomende klachten over de AirPods is hun volledige gebrek aan afdichting. Dit maakt ze niet alleen redelijk ongemakkelijk voor velen om te dragen, maar het heeft ook een aanzienlijke, negatieve invloed op de audiokwaliteit. Omdat de AirPods je niet van je omgeving kunnen isoleren,
kan omgevingsgeluid door de oordopjes dringen en jouw audio ernstig beïnvloeden.

Het eerste om te checken?
Basrespons. Daarom hebben de AirPods zo'n sterke basweergave: het is compenserend.

De onlangs uitgebrachte AirPods Pro lijkt een poging te zijn geweest om de situatie recht te zetten, en ze zijn in dat opzicht beter dan de AirPods. Ze bieden niet alleen een volledige afdichting voor je gehoor, maar ze hebben ook actieve ruisonderdrukking - waarmee de belangrijkste tekortkomingen van Apple's eerste poging van echte draadloze oortjes worden aangepakt.

Benieuwd naar onze verzameling draadloze oortjes?

Bekijk het hier

Login