Gratis verzending wereldwijd

Draadloze oplader: Hoe te kiezen.

Door 0 reacties

Weet je wat er ontbreekt in al onze visies op een futuristische utopie? Draden. Je ziet nooit iemand rommelen met een kabel om een ​​Android-telefoon of iPhone aan te sluiten. Alles werkt gewoon magisch. We zijn er nog niet, maar de draadloze oplaadtechnologie wordt steeds beter. Voorop in deze dappere nieuwe wereld lopen opladers voor draadloze telefoons. Ze zijn niet helemaal draadloos, omdat ze nog steeds op een stopcontact moeten worden aangesloten, maar ze bevrijden je wel van je nachtelijke plug-in. Je kunt je smartphone op een pad zetten en weten dat deze 's ochtends opgeladen is. 

Zorg ervoor dat deze jouw telefoon ondersteunt voor je een draadloze oplader koopt. Tal van telefoons doen dat nu, van de iPhone XS en Galaxy S10 tot de Pixel 3. Voor smartphones die dat niet doen, zoals de Google Pixel 2, moet je een speciale vervangende achterkant of een hoes kopen waarmee draadloos opladen mogelijk is.

Draadloze oplaadpads zijn geen nieuwe uitvinding, maar met meer en meer telefoonfabrikanten die meedoen, zijn ze een steeds gemakkelijkere manier om je telefoon op te laden zonder op zoek te hoeven gaan naar een kabel. Bovendien zijn ze universeel: of je nu een iPhone, Pixel, Galaxy of andere smartphone hebt, ze werken allemaal met dezelfde pads.

Natuurlijk werkt je telefoon prima met de bedrade oplader die ermee wordt meegeleverd, maar een draadloze oplader maakt het opladen van je telefoon net zo eenvoudig als neerzetten op een oppervlak - perfect voor een bureau of nachtkastje. Het is een kleine verandering, maar wel één die ervoor zorgt dat je het iets makkelijker krijgt. 

Het goede nieuws
Het goede nieuws is dat vrijwel elke Qi-oplader, nieuw of oud, goedkoop of duur, het min of meer goed zal doen als het gaat om het opladen van je telefoon. Maar niet alle opladers zijn gelijk, en de vorm, materialen, grootte en hoe snel het je telefoon kan opladen, zijn allemaal dingen om te overwegen, vooral voor een product dat permanent op je bureau of nachtkastje zal zijn. 

De basisprincipes van draadloos opladen
Vroeger waren er twee vormen voor draadloos opladen - PowerMat en Qi - maar de technologische wereld heeft zich rond deze laatste geconsolideerd. Dat is geweldig nieuws, omdat het veel verwarring wegneemt die je anders in de winkel zou tegenkomen.

Zolang de pad die je wilt kopen de Qi-standaard voor draadloos opladen ondersteunt, en ik kan er geen bedenken die dat niet doet, zit je goed. Je smartphone zal uiteraard ook Qi-opladen moeten ondersteunen, maar de kans is groot. Het is meestal één van de verkoopargumenten van een apparaat en de fabrikant van jouw apparaat zal het vrij duidelijk maken als je de smartphone draadloos kan opladen.

Laadsnelheid is belangrijk
Draadloos opladen is misschien een universeel concept, maar de details zijn van cruciaal belang. Apparaten kunnen verschillende wattages ondersteunen voor draadloos opladen, net als draadloze oplaadpads. 

Je wilt niet mismatchen - een draadloze oplader hebben die langzamer is dan wat je apparaat aankan - maar het is niet erg om een ​​oplader te hebben die een hoger wattage levert dan wat jouw apparaten ondersteunen. Wanneer je een upgrade uitvoert naar jouw volgende, geweldige smartphone, kan deze misschien profiteren van de extra wattage.

Jouw oplaadchecklist
Er is veel om te overwegen wanneer je op zoek bent naar een draadloze oplader voor je smartphone: 

- Je smartphone en lader moeten hetzelfde maximale wattage ondersteunen voor draadloos opladen
- Mogelijk kan je echter wegkomen met een langzamere draadloze verbinding, afhankelijk van hoe goed je specifieke apparaat draadloos opladen verwerkt. Lees bij twijfel beoordelingen over hoe je apparaat presteerde met verschillende draadloze opladers (van verschillende wattages) en kijk of een verschil van enkele watt het extra geld waard is
- Een draadloze oplader biedt mogelijk hogere oplaadsnelheden voor een Android-telefoon, maar langzame oplaadsnelheden voor een iPhone. Zorg ervoor dat je dat controleert
- Probeer een draadloze oplader te kopen die wordt geleverd met een adapter. Zorg er anders voor dat je stroomadapter dezelfde draadloze laadstandaarden aankan als de pad (dit kan verwarrend zijn)
- Mogelijk krijgt je apparaat uiteindelijk een software-update die sneller draadloos opladen ontgrendelt. Zorg ervoor dat hij altijd wordt bijgewerkt met de nieuwste en beste software

Login