Gratis verzending wereldwijd

Hoe meten smartwatches stappen?

Door 0 reacties

Een smartwatch is een gadget die de hele dag door jou of mij kan worden gedragen om verschillende lichaamsparameters bij te houden.

Elke draagbare smartwatch heeft de mogelijkheid om fysiologische details in te voeren, zoals gewicht, lengte en geslacht, om de smartwatch te helpen de gegevens beter te begrijpen.

Deze personalisatie helpt bij het verwerken van de gegevens die door de smartwatch worden gegenereerd. Er zijn een aantal sensoren die aan een smartwatch kunnen worden toegevoegd, maar meestal worden bewegingssensoren gebruikt om lichaamsbewegingen te bepalen.

Hoe meet een smartwatch stappen?
Een smartwatch detecteert continu de bewegingen van het lichaam op een accelerometer met 3 assen. De gegevens worden altijd bijgehouden wanneer deze wordt gedragen en ingeschakeld, waardoor de smartwatch kan traceren of het individu vooruit loopt, snel rent of zelfs stilstaat.

Al deze gegevens worden opgeslagen in de smartwatch voor verdere verwerking. Verwerking vindt plaats wanneer de gegevens worden overgedragen aan de software die is gekoppeld aan de smartwatch op de smartphone of laptop waarmee deze wordt gesynchroniseerd.

Omdat iemand al persoonlijke gegevens met de software heeft gedeeld, worden de verzamelde gegevens via een persoonlijk algoritme uitgevoerd. Dit maakt het voor de software mogelijk om te detecteren wat de opgenomen bewegingen werkelijk impliceren.

Het categoriseert de bewegingen in verschillende activiteiten en genereert vervolgens meer informatie op basis van deze details. Deze worden meestal opgeslagen onder verschillende rubrieken in de smartwatch-app.

Wanneer iemand de app opent, is er een grote verscheidenheid aan informatie beschikbaar uit de verwerkte gegevens, klaar om te lezen. De app laat je dan weten hoeveel stappen zijn genomen, met welke snelheid, met welk tempo en zelfs het aantal calorieën dat waarschijnlijk is verbrand. Met de app kan je dan op een gebruiksvriendelijke manier omgaan met de informatie.

Hoe helpt een smartwatch mij?

Een smartwatch kan je helpen bij het volgen van jouw activiteiten. Het helpt bij het stellen van fitnessdoelen zoals het behalen van een trainingsdoel, het verbranden van een specifiek aantal calorieën per dag en zelfs het drinken van een bepaald aantal glazen water.

Het kan je motivatie versterken door jou precies te laten zien hoeveel van een doel is bereikt. 

Iemand kan het doel hebben om in één maand vijf kilo te verliezen. Dit doel wordt dan door de app opgesplitst in verschillende sub-doelen met behulp van de beschikbare algoritmen. Er zal elke dag een doel zijn voor calorieën bijv. 

Door deze doelen te halen, zal het individu uiteindelijk afvallen. Het constante vermogen om te volgen hoeveel van een doel is bereikt, is een goede motivator voor mensen. 

Voeg de mogelijkheid toe om deze voortgang op social-media te delen met familie en vrienden. De constante positieve aandacht en feedback zullen jou zeker helpen om de koers te volgen totdat het doel is bereikt.

Login