Gratis verzending wereldwijd

Investeren in duurzame oortjes?

Door 0 reacties

Bluetooth-oortjes zijn de nieuwe rage.

Met deze kleine gadget hoef je je geen zorgen te maken over verwarde snoeren. Het enige wat je hoeft te doen is je oortjes op je apparaat aan te sluiten en je bent klaar. Eén van de belangrijkste problemen met draadloze oortjes is dat hun batterij slechts enkele jaren meegaat. En het lijkt erop dat het vervangen van de batterij geen optie is. Dus, wat is de beste manier om dit probleem aan te pakken?

Duurzame oortjes en batterijen zijn de antwoorden waar je naar op zoek bent. Investeren in duurzame oortjes bespaart je veel problemen. Voor het grootste deel hangt dit af van het specifieke merk waar je jouw oortjes vandaan haalt. Terwijl sommige tot vijf uur meegaan nadat ze volledig zijn opgeladen, gaan andere slechts tot twee uur mee. Dit aantal neemt meestal af na elke laadbeurt, omdat na elke laadbeurt de batterij een beetje achteruitgaat. In dergelijke gevallen kan je het beste investeren in oortjes met een langere levensduur van de batterij. Zijn duurzame oortjes een betere optie? Het antwoord is eenvoudig, ja. Duurzame oortjes zijn ontworpen om lang mee te gaan. Zoek dus, samen met een goede batterij, ook naar oortjes die sterk en duurzaam zijn. Op deze manier kan mogelijke schade aan de batterij of andere delen van jouw oortjes worden voorkomen.

Mythes over het opladen van oortjes
Laten we enkele van de mythes over het opladen van oortjes ontkrachten:

● Het gebruik van een andere lader kan je apparaat beschadigen
Niet alle laders zijn hetzelfde. Sommige opladers hebben bijvoorbeeld ingebouwde bedieningselementen die voorkomen dat de stroom vloeit zodra het apparaat volledig is opgeladen. Deze veiligheidsvoorziening is echter mogelijk niet in alle opladers aanwezig en kan je oortjes beschadigen.

● Het opladen van je oortjes via een ander apparaat zal de batterij beschadigen
Dit is niet waar. Op zijn hoogst zal het de laadsnelheid een beetje vertragen.
Vooral bij lithium-ionbatterijen geldt: hoe minder belasting van de lithiumionen, hoe minder schade aan de batterij.

● Laad de batterij op als deze helemaal leeg is
Ook dit is niet correct. Batterijen worden over het algemeen zwaarder belast wanneer ze volledig zijn opgeladen of leeg zijn. De lading op oortjes moet tussen de twintig en tachtig procent blijven om schade aan de batterij te voorkomen. Als de lading onder dit bereik zakt, raden we je aan je apparaat onmiddellijk op te laden om schade te voorkomen.

● Als je jouw oortjes uitschakelt, gaat de batterij langer mee
Dit geldt niet. De belasting van de batterij wanneer deze niet wordt gebruikt en is uitgeschakeld, is bijna hetzelfde. Als je je oortjes uitschakelt, bespaar je dus geen extra batterij. Je kunt ze opladen zoals het is, je hoeft de extra moeite niet te doen.

● Opladen voorbij honderd procent beschadigt de batterij
De lader verbreekt de stroomtoevoer zodra de batterij 100% bereikt, dus dat is geen probleem. Zoals eerder vermeld, zorgt het vol houden van de batterij voor extra belasting van de batterij, waardoor de levensduur wordt verkort. Daarom is het het beste als je de oortjes loskoppelt van de oplader zodra ze honderd procent hebben bereikt.

Hoewel de batterijen in Bluetooth-headsets kunnen worden vervangen, is hetzelfde niet mogelijk voor de meeste draadloze oortjes. Het vervangen van de batterij in sommige oortjes is echter niet alleen een doe-het-zelf-taak, maar het is ook vrij moeilijk uit te voeren. Mogelijk vindt je online zelfstudies voor het vervangen van doe-het-zelfbatterijen voor jouw oortjes. Het probleem hiermee is echter dat de meeste van deze processen de buitenmantel van je oortjes beschadigen. Dit maakt hen kwetsbaar voor schade. Het maakt ook jouw oortjes gevaarlijk in gebruik. Bovendien kan het opzettelijk beschadigen van de behuizing ook de garantie van je oortjes teniet doen.

Login