Gratis verzending wereldwijd

Smartphone hoesje uitkiezen: Best wel belangrijk

Door 0 reacties

Je geeft honderden euro's uit aan een nieuwe smartphone of tablet, dus waarom niet gewoon een beetje meer uitgeven om ervoor te zorgen dat hij niet beschadigt? 
Smartphones worden steeds beter en er zijn nu behoorlijk wat waterdichte smartphones, maar de overgrote meerderheid zal een val niet ongeschonden overleven. 

De prijs van een hoesje
Het is vermeldenswaardig dat sommige hoesjesfabrikanten een levenslange garantie bieden, maar alleen als je rechtstreeks bij de fabrikant koopt. Over het algemeen geldt dat je goed naar de prijs/kwaliteit verhouding moet kijken. 

Vergelijk aanbieders
Lees reviews van de hoesjes waarin je geïnteresseerd bent. Zelfs als je geen review voor jouw specifieke model kan vinden, geven andere reviews voor dezelfde fabrikant jou een algemeen beeld van de kwaliteit. Je kan ook reviews op fora lezen. 

Als zoiets als draadloos opladen belangrijk voor je is, of als je je smartphone wilt kunnen docken met het hoesje erop, neem dan contact op met de fabrikant voordat je hem koopt.

Kies jouw functies
Denk na over extra functies die je wilt. Sommige hoesjes bieden ook 360-graden scharnieren. Voor smartphones zul je over het algemeen kickstands vinden die uit de achterkant kunnen springen, maar zorg ervoor dat ze veilig zijn, omdat het vervelend kan zijn als ze onuitgenodigd eruit springen. Schrijf op wat je essentieel vindt en bewaar het als checklist terwijl je shopt.

Hoeveel bescherming heb je nodig?
Hoe onhandig ben jij? Als je hem straffeloos op beton wilt laten vallen, of water wilt laten overleven, dan heb je serieuze bescherming nodig. Als je voorzichtig bent en alleen basisbescherming wilt, hoef je niet zoveel uit te geven. Er is een duidelijke afweging tussen het geboden beschermingsniveau en de toegevoegde massa en gewicht.

Robuuste cases
Robuuste cases zijn een andere optie om naar te kijken, maar houd er rekening mee dat ze omvangrijk en zwaar zullen zijn. Versterkte hoeken verminderen het risico op schade aan jouw apparaat aanzienlijk, maar voegt onvermijdelijk bulk toe. Ze moeten ook gemakkelijk vast te pakken zijn, zelfs met natte handen, maar misschien vindt je dat dit het moeilijker maakt om ze in en uit je zak te laten glijden. Dat gezegd hebbende, moet je misschien een heuptasje kopen om de grotere smartphone te accommoderen.

Robuuste hoesjes moeten elke hoek bedekken, inclusief de knoppen en het touchscreen, waardoor knoppen moeilijker in te drukken zijn en de gevoeligheid van het touchscreen wordt verminderd. Uiteindelijk kunnen robuuste hoesjes het een beetje moeilijker maken om je telefoon daadwerkelijk te gebruiken.

Je kunt verwachten dat hoesjes een beetje massa en gewicht toevoegen, maar ze komen in een scala aan stijlen en ze moeten je niet beletten om toegang te krijgen tot alles wat je telefoon te bieden heeft. Zorg ervoor dat er een lipje of wat bescherming aan de voorkant zit voor het geval je telefoon met de voorkant naar beneden landt. Je moet ook extra grip verwachten om de kans te verkleinen dat je hem in de eerste plaats laat vallen.

 

Veel succes met jouw zoektocht! 

Login