Gratis verzending wereldwijd

Wat is een smartband?

Door 0 reacties

Tel meer dan stappen
Er is nooit een betere selectie fitnesstrackers geweest, maar met keuze komt verwarring. Welke tracker heeft de functies die bij jou passen en welke activiteiten je doet? Hier zijn enkele tips en aanbevelingen voor het kiezen van de beste tracker voor jouw behoeften:

Eerste stappen
Als je fitness-tracking een keer wilt proberen (maar zonder wearable), begin je met het gebruiken van een mobiele app die je stappen telt. Deze methode vereist de minste toewijding en kan van belang zijn als je een beginner bent. Gebruik apps zoals Argus, Fitbit en Moves.

Als je hardloopt of fietst, raden we aan je runs of ritten te volgen met een app voordat je een tracker gebruikt. Waarom? Bij sommige trackers moet je je telefoon nog steeds dragen om nauwkeurige stimulatie, afstand en tracking te krijgen, dus je moet dit weten voordat je een aankoop doet. Een paar apps die we aanbevelen zijn Runtastic PRO (voor hardlopen), Cyclemeter (voor fietsen) en Strava (voor hardlopen en fietsen).

Stel je bestedingslimiet in
Over het algemeen kosten de meeste fitness-trackers tussen €40 en €230.
Duurdere trackers bevatten meestal ingebouwde optische hartslagmonitors en GPS, en vaak zijn deze functies afgestemd op sporters en sportliefhebbers. Ga niet op zoek naar een tracker met een hartslagmeter als je primaire activiteit wandelen is; het is een onnodige uitgave. Als je wandelt en niet veel anders doet, zijn er geweldige opties tussen €49 tot €149.

Als je vaak traint, raden we je ten zeerste aan om minimaal €99 te besteden, omdat dit het prijspunt is waar je de functies zult zien die nuttig zijn voor zeer actieve gebruikers.

Wil je hartslagmeting?
Hartslagmonitoring klinkt als de beste functie ooit, maar er zijn verschillende soorten hartslagmonitors, en eerlijk gezegd, sommige mensen hebben het helemaal niet nodig. Een ingebouwde hartslagmeter verhoogt de prijs.

Als je geïnteresseerd bent in het kennen van je rusthartslag, hoef je geen tracker te kopen met een optische hartslagmeter om deze te vinden. Met veel smartphone-apps kan je jouw hartslag in ongeveer 15 seconden meten met de camera van je telefoon. Controleer één of twee keer per dag je pols en je bent klaar om te gaan.

Je slaap tracken?
Veel fitnesstrackers registreren je slaap. Wanneer ze dat doen, kijken ze over het algemeen met een drie-assige accelerometer naar een beweging die gevoeliger is dan tijdens de dag. Sommige apparaten rapporteren grafieken waarin de tijden worden weergegeven dat je in een lichte slaap en diepe slaap was op basis van beweging.

Ga sportspecifiek
Zwemmers zullen een waterdichte tracker willen, maar onthoud dat niet alle waterdichte trackers het zwemmen zelf tracken. Hardlopers zullen waarschijnlijk een horloge willen dat op zijn minst tijd, afstand, tempo en rondetijd laat zien. Als je een goede nauwkeurigheid wilt voor die statistieken zonder een smartphone te hoeven dragen, heb je een hardloophorloge met ingebouwde GPS nodig.

Bekijk ook het display. Als je je statistieken te allen tijde wilt zien, of gewoon je tracker als polshorloge wilt gebruiken, zoek er dan één met een altijd-aan-display. Hoe je de tracker bestuurt, is ook belangrijk. Als je graag in de kou loopt terwijl je handschoenen draagt, wil je mogelijk apparaten uit de buurt houden die alleen schermen met touch hebben.

De app-ervaring
De app van een fitness-tracker is belangrijk. Of je nu op je telefoon of op internet bent, de app is absoluut van vitaal belang, omdat je hier de informatie vindt die de tracker verzamelt.

Smartwatch versus fitness-tracker
Verschillende fitness-trackers hebben een aantal smartwatch-functies en sommige smartwatches hebben ook fitnessfuncties.

Login