Gratis verzending wereldwijd

Welke action cam is écht de beste?

Door 0 reacties

Van Full HD tot 4K beeldstabilisatie, activiteitssensoren en automatische bewerking, de nieuwste actioncams bieden iets voor elk soort avontuur.

Het kiezen van de juiste actioncams kan lastig zijn. Er zijn honderden actioncams beschikbaar, variërend van veelzijdige 4K-actioncams tot goedkope budgetopties. Dus wat is de beste actioncam voor jou - en welke functies heb je nodig?

De juiste optie hangt af van waar je het voor wilt gebruiken. Als je een toegewijd filmmaker bent, ben je op zoek naar een 4K actioncam. Als je een extreme sports-liefhebber bent die avonturen op een skipiste, een fietstocht of tocht met kajak wil opnemen, zijn functies als loop-record en handsfree spraakactivering nuttig.

Sommige actioncams zijn waterdicht tot 30 meter, andere zijn voorzien van waterdichte behuizingen, andere zijn nog niet eens spatwaterdicht. Duurdere modellen voegen datasets toe uit een veelheid van sensoren, van GPS en versnelling tot temperatuur en druk, terwijl andere alleen Full HD-video's bieden. Een belangrijk verschil om op te letten, is de frames per seconde (fps) voor 4K; simpel gezegd, hoe meer frames, hoe vloeiender de resultaten. Maar net zo belangrijk is de smartphone-app die met de meeste actioncams wordt meegeleverd. Deze kunnen variëren van eenvoudig tot het nieuwste in geautomatiseerd bewerken en delen.

Voorlopig is GoPro marktleider op bijna elk gebied, maar deze producten hebben een hoge prijs. Kun je geld besparen door een aantal dingen niet te willen? Zeker. Sterker nog, je zou 50% kunnen besparen als je tevreden bent met eenvoudige video zonder beeldstabilisatie of een bepaalde mooie nieuwe technologie.

Wat voor soort avonturier je ook bent, er is een actioncam voor je. Dit zijn de beste actioncams op dit moment:

1. GoPro Hero7 
2. GoPro Hero6 
3. Yi 4K +
4. Sony FDR-X3000 
5. Olfi One Five

Login